Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

SALUTACIÓ A L’AJUNTAMENT DE GÈNOVA (ITÀLIA)


Acte de promoció de l’Any Jubilar organitzat per l’Ajuntament de Tarragona
Gènova 26 de juny de 2008

(Original en italià)
Onorevole Signora Sindaco di Genova
Il.lm. Sr. Alcalde de Tarragona
Membres dels Consistoris de les dues Ciutats
Autoritats i representacions d’institucions, Tots els que heu preparat aquest acte de la part de Gènova i de la part de Tarragona,
Participants a aquest acte memorable,
Senyores i senyors.

Les meves paraules han d’expressar en primer lloc un agraïment veritablement històric. Un agraïment que ha de ser de segles. Un agraïment a la ciutat de Gènova, a Sant Fructuós de Capodimonte i als altres pobles que serven la memòria i la devoció als sants Fructuós, Auguri, Eulogi i Pròsper, que ens uneixen, i això des de fa segles.
Aquests sants formen part de la vostra història i, gràcies a vosaltres, formen una part de la nostra història i de la nostra memòria històrica.
He vist amb emoció el capitell del claustre de l’Església de Sant Mateu, del s. XIV, en el qual hi ha Sant Fructuós, Sant Auguri i Sant Eulogi. És bellíssim!
Aquests sants ens uneixen com a ciutat, però vosaltres sabeu molt bé que ens uneixen principalment com a Església. Sant Pròsper va ser arquebisbe de Tarragona i va actuar aquí com a bisbe.
Entre l’Arquebisbat de Gènova i l’Arquebisbat de Tarragona no solament hi ha la deguda comunió eclesial entre esglésies, sinó que hi ha també una fraternitat molt especial. Per això estic molt content de representar aquí el meu Arquebisbe, Metropolità i Primat, Dr. Jaume Pujol, i, en nom seu, portar una salutació a Sa Eminència el Senyor Cardenal Arquebisbe Metropolità, de part d’aquesta Església germana, units per una fraternitat que avui estem contents de poder expressar davant tota la ciutat, ja des d’ara caríssima ciutat de Gènova.
Estem celebrant un Any Jubilar en els mil set-cents cinquanta aniversari del martiri del bisbe Sant Fructuós i els seus diaques, Auguri i Eulogi.
L’Any Jubilar té sens dubte un sentit religiós que veritablement ens pertany a nosaltres de cultivar.
Però l’Any Jubilar té també molts altres aspectes: culturals, socials, educatius, històrics, turístics, tradicionals...i de promoció de la ciutat de Tarragona que estem contents d’ajudar a promoure i que ho estan fent molt bé els representants de la meva molt estimada ciutat de Tarragona, avui amb la col·laboració d’aquesta ciutat de Gènova.
.A tots els que ho fan possible, especialment als dos Ajuntaments de Gènova i de Tarragona, moltes gràcies.

Mn. Miquel Barbarà
Vicari General de l’Arquebisbat de Tarragona



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER