Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

TROBADA D’INFANTS GRANS DELS ARXIPRESTATS DE TARRAGONA CENTRE I PERIFÈRIA


El dissabte 12 d’abril, sota el lema: «Any Jubilar, les nostres arrels cristianes: sant Pau i sant Fructuós, sant Auguri i sant Eulogi», els nens i nenes de catequesi d’infants grans de les parròquies dels arxiprestats de Tarragona Centre i Perifèria, juntament amb les seves catequistes i mossens, van celebrar l’Any Jubilar.
Va començar la sortida al Seminari amb la visita al claustre i la capella de Sant Pau. Vam rebre la benviguda de l’Elena Blasco, catequista de la Parròquia de Sant Pau, i Mn. Joan Anton Cedó ens va explicar qui era sant Pau amb la ajuda de la lectura d’uns versets de la seva carta als Romans, on ens diu: «Sento des de fa molts anys un fort desig de venir a trobar-vos, cosa que penso fer quan vagi a Hispània.» Vam comprendre que a l’igual que sant Pau apòstol, els bisbes també són successors dels apòstols, i vam saber que en el sagrament de l’orde hi ha tres graus: diaques, preveres i bisbes.
Al moment de repartir les Actes dels nostres màrtirs vam formar set grups que treballaríem fixant-nos en la importància de l’espai físic, els personatges, com i què succeeix, etc.
A les 11 del matí vam participar en l’eucaristia juntament amb uns altres grups de parròquies, que com nosaltres volien rebre la gràcia del Jubileu.
Després, a la plaça del Rei, Mn. Jordi Figueras, rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista, ens va explicar quin era l’edifici que teníem al costat, el pretori, i la seva història. Vam llegir les Actes, només fins l’arribada dels màrtirs a l’amfiteatre. Com que els nens i nenes estaven una mica defallits, les catequistes i els mossens els vam obsequiar amb un bon tros de coca i xocolata. Va ser una molt bona idea, sí.
Vam arribar a l’amfiteatre i vam llegir la part de les actes que correspon ja a la mort dels màrtirs. Els infants van exposar el treball que havien fet per grups i vam entendre tots plegats que els nostres màrtirs van ser testimonis fidels de l’amor de Jesús a tota l’Església, des d’Orient fins a Occident.
Després de llegir la pregària de l’Any Jubilar va arribar el moment d’acomiadar-nos amb el cant del adéus.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER