Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

UN CAP DE SETMANA D’INTENS PELEGRINATGE A TARRAGONA


Dissabte passat, dia 12, i el diumenge, dia 13, van ser unes de les jornades amb major afluència de pelegrins en els prop de 3 mesos que duem de celebració de l´Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, a Tarragona. En total van ser 1.245 persones els pelegrins que van arribar mitjançant grups organitzats, als quals cal afegir els que es van acostar fins a les instal·lacions de l´Oficina del Pelegrí, a l´edifici del Seminari, a títol individual. El gran gruix de visitants es va rebre el dissabte. El dia va arrencar amb l´arribada de 200 nens, i un grup d´acompanyants, del arxiprestat del Baix Camp. Els joves van ser rebuts a les 9.30 al Seminari des d´on es van traslladar a la capella de sant Pau. Un dels moments culminants de la seva visita, i dels més aplaudits, va ser la representació de la Auca de sant Fructuós a la sorra de l´amfiteatre. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic tarragoní, rebia, per la seva banda, faltant 15 minuts per a les 10 del matí, a 110 persones de l´Associació de Mares i Pares d´Alumnes del Col·legi Lestonac de Tarragona, a les instal·lacions del centre que dirigeix. Muñoz va oferir als presents una xerrada introductòria als temps de sant Fructuós, en record del 1.750 aniversari del seu martiri, i el dels seus diaques, sant Auguri i sant Eulogi, se celebra l´actual Any Jubilar. Aquest grup va posar punt i final a la seva jornada després de la lectura de les actes martirials a l´amfiteatre.

Uns altres que també es van acostar al carrer dels Coques van ser els 160 membres de l’arxiprestat del Priorat. Concretament, i gràcies a les explicacions ofertes per un dels voluntaris de l´Any Jubilar, van poder conèixer de primera mà l´exposició permanent sobre sant Fructuós i el seu temps que alberga la casa dels Concilis. L’arxiprestat del Priorat va finalitzar el seu dia amb un desplaçament fins al conjunt monumental de Centcelles.

190 persones, entre joves i acompanyants, identificats en cinc grups, cadascun amb el seu estendard, que representaven a les parròquies de Constantí, Vila-seca, La Canonja, Sant Ramon, i Vilallonga del Camp, van visitar l´amfiteatre i van conèixer, de primera mà, les interioritats de la Catedral de Tarragona.

La lectura de les actes va ser altra de les activitats que pràcticament tots els grups van realitzar. En concret, els 60 membres d´un grup de catequesis de l’arxiprestat de Tarragona centre i perifèria van realitzar una lectura pública de les actes del martiri a la plaça del Rei. La Germandat de la Sagrada Família també va participar en els actes de l´Any Jubilar mitjançant la celebració d´una eucaristia, amb 18 participants, a la capella de la Mare de Déu del Claustre, a la Catedral de Tarragona. Finalment, i per a tancar un dia ple de pelegrins que confirma l´interès creixent de l´Any Jubilar, els 400 membres de la trobada espanyola de l´Adoració Nocturna van realitzar el seu particular pelegrinatge. La seva jornada va començar faltant 15 minuts per a les 6 de la tarda, quan van portar a terme la lectura de les actes a l´amfiteatre. Posteriorment van escoltar una conferència sobre sant Fructuós a la capella major del Seminari per passar a gaudir d´un sopar fred també al claustre del Seminari. A les 10 de la nit, va donar inici la missa en la catedral i la posterior adoració al santíssim sagrament, fins a les 2 de la matinada.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER