Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   24 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

ROMA ES FA RESSÒ DEL CONGRÉS INTERNACIONAL PAU,FRUCTUÓS I EL CRISTIANISME PRIMITIU QUE ACOLLIRÀ TARRAGONA


La pàgina web oficial de l’Any Paulí, que se celebra en motiu del bimil·lenari del naixement de l’apòstol, recull en un apartat destacat el congrés que, dins el marc de l’Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i Sant Auguri i sant Eulogi, diaques, es farà a la ciutat de Tarragona els dies 19, 20 i 21 de juny, tot just una setmana abans que comenci l’Any de Sant Pau. Aquest congrés, que reunirà a personalitats destacades a nivell internacional de diferents àmbits acadèmics, porta per títol ‘Pau, Fructuós i el Cristianisme Primitiu a Tarragona, segles I-VIII’ i pretén obrir nous camins en la investigació històrica i científica sobre aquesta qüestió apassionant: el viatge apostòlic de Pau a Hispània anunciat pel propi Pau en Rm 15, els inicis del cristianisme a Tàrraco, i amb sant Fructuós el posterior desenvolupament de la comunitat cristiana més antiga de la Península Ibèrica. S’ha d’explicar que el lloc web oficial de l’Any Paulí, www.annopaolino.org, està promogut pel Vaticà i d’aquí la suma importància que aquest es faci ressò del congrés tarragoní.

A nivell mediàtic, però, l’aparició del congrés a www.annopaolino.org no es tracta de l’única noticia rellevant. Cal explicar, també, que des del dijous 10 d’abril a www.religiondigital.com, espai de temàtica religiosa de la popular i altament visitada pàgina web www.periodistadigital.com, es pot accedir a un banner del congrés que, clicant sobre ell, condueix a congres.pau-fructuos.arquebisbattarragona.cat, lloc web oficial del congrés que es farà a Tarragona el proper mes de juny. Cal afegir que l’agència de notícies Zenit, de referència mundial pel que fa a la informació religiosa, també ha recollit la celebració de l’esmentat congrés a Tarragona.

A més a més, la revista ‘Catalunya Cristiana’ recull, en la seva darrera edició, una entrevista amb el Dr. Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i president del comitè organitzador del congrés ‘Pau, Fructuós i el cristianisme primitu a Tarragona’. El doctor Puig remarca, durant la conversa, que ‘si resulta que la missió paulina a Tarragona té un alt grau de probabilitat d’haver esdevingut, també és altament probable que l’Església de Tarragona sigui Església apostòlica, fundada per apòstols’.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER