Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   16 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

LES LLÀNTIES DE LA PAU, UN RECORD PER L’ESPERANÇA DELS CRISTIANS A TERRA SANTA


Des de l’inici de l’Any Jubilar, l’Oficina del Pelegrí, ubicada a l’edifici del Seminari de la ciutat de Tarragona, ofereix a tots els visitants la possibilitat d’adquirir una llàntia de llum realitzada a Terra Santa. Es tracta de quelcom més que un senzill souvenir i per això, val la pena recordar la seva història.

És una iniciativa de l’Olive Branch Foundation – institució creada l’any 2001 per Don Raed Abusahilia, rector de la parròquia llatina de Taybeh- que cerca de promoure el desenvolupament econòmic de la Palestina per mitjà d’inversions en petits projectes. La llàntia de la Pau s’enmarca dins una iniciativa nascuda el 16 de novembre de 2004, a Taybeh, a Terra Santa, mitjançant la qual es pretén unir més de 100.000 ‘Llànties de la pau’ a esglésies de tot el món i reunir així en una gran pregària per la pau un gran nombre de fidels. És una bonica temptativa per tal de posar fi al conflicte entre israelians i palestins que destrossa Terra Santa.
A més a més, la fabricació de les llànties donar feina i permet viure dignament a 20 famílies cristianes de Taybeh, petit poble cristià situat a 35 quilòmetres al nord-est de Jerusalem. Taybeh es veu ofegada pel conflicte entre israelians i palestins i nota com la seva població ha minvat, i de manera important, en els darrers 30 anys. De 3.400 habitants, als 1.500 d’avui en dia. La gent marxa en busca de millors condicions i la possibilitat de treballar en els tallers de ceràmica de la localitat fabricant les llànties de la pau és una molt bona sortida per als qui decideixen continuar vivint a Taybeh.

Adquirir una llàntia de la pau a l’Oficina del Pelegrí significa regalar esperança als cristians de Terra Santa.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER