Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

1.000 PERSONES OMPLEN LA CATEDRAL PER CONTEMPLAR ‘LA PASSIÓ DE SANT FRUCTUÓS’


Gairebé un miler de participants, entre nens que aquest any rebran el Sagrament de la Comunió i els seus familiars, de 14 parròquies distintes de la ciutat de Tarragona, es van reunir, dissabte passat 1 de març des de les 10 del matí, a la Catedral de Tarragona per a contemplar la representació de ‘La Passió de Sant Fructuós’ que, fills d´aquells que van portar a terme la primera escenificació anys enrere, van posar en escena. L´organització de l´obra va córrer a càrrec de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

LES ACTES DEL MARTIRI

Previ a l´obra de teatre, que es va fer a la nau central de la Catedral, en un escenari especialment muntat per a l´ocasió, Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, va donar la benvinguda als presents. Tot seguit, els gairebé 20 joves que anaven a representar l´obra, van prendre els seus llocs. Un narrador, assegut en un dels extrems de l´escenari, va donar pas a l´acció, que reprodueix les actes del martiri de Sant Fructuós, Sant Auguri i Sant Eulogi, en honor del quals se celebra l´actual Any Jubilar. Un dels moments més aplaudits va ser quan els tres màrtirs van ser duts a la foguera ja que els efectes especials tradicionals van aconseguir arrencar crits d´exclamació entre els més petits. A l´acabar l´obra, i dividits en grups, els infants participants en la trobada van procedir a visitar les capelles de la Catedral, així com el claustre, acompanyats per voluntaris que els introduïen en la riquesa històrica que contemplaven. Alguns dels menors, en presència dels seus voluntaris, van demostrar estar preparats per a prendre la Comunió ja que duen la lliçó ben apresa.

Dues hores després d´iniciar la trobada, i amb la satisfacció d´haver gaudit d´un complert matí de dissabte, els assistents van tornar als seus seients, a la nau central de la Catedral, per a acomiadar-se amb diversos càntics d´alegria.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER