Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

VIDA CREIXENT FA EL PELEGRINATGE DE L’ANY JUBILAR


Vida Creixent, el moviment cristià de la gent gran, va organitzar, el passat divendres, el seu pelegrinatge jubilar. El moviment va reunir prop de 100 membres del col·lectiu a Tarragona per tal de realitzar el recorregut de l’Any Jubilar. D’aquesta manera, i quan tot just passaven pocs minuts de les 10 del matí, 94 persones grans, acompanyades de 6 voluntaris de l’Any Jubilar, van arribar a l’Oficina del Pelegrí per tal de començar el dia. Allí els van repartir les credencials identificatives, i la comitiva es va posar en marxa. La primera parada va ser a la capella de Sant Pau, al claustre del Seminari. El Jesús, un jove estudiant de Publicitat i Relacions Públiques, secretari de l’Associació Cultural Sant Fructuós, va fer una introducció històrica sobre aquesta capella i el motiu pel qual el recorregut s’inicia en aquest punt concret. El Jesús va explicar que, segons la tradició, sant Pau va predicar sobre la roca on s’aixeca aquesta capella en la seva visita a Tarragona. I un cop tots embadalits per la història, el Jesús, i la Míriam, una altra de les voluntàries presents, van explicar que no es té constància documental d’aquesta història, però si hom s’apropa a la Carta de Sant Pau als Romans, es pot llegir que el Sant fa molta referència a un viatge a Hispània, i, atesa la importància de Tarragona en aquell temps, és lògic pensar que sant Pau va visitar la ciutat. Fet aquest aclariment, els pelegrins, de dos en dos, van visitar la capella i es van mostrar molt satisfets per les explicacions prèvies. En acabar, i fora de programa, els pelegrins es van dirigir a la capella major del Seminari per tal de poder visitar aquesta joia arquitectònica.

El recorregut va continuar amb l’assistència a la missa jubilar que, diàriament, es fa a la capella de Sant Fructuós, a la Catedral. Atesa la gran quantitat de pelegrins presents, la missa es va fer a la nau central de la Catedral i va ser presidida pel Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol. Abans de començar la cerimònia, es va anunciar als presents que a banda i banda del creuer hi havia mossens que estaven a la seva disposició si es volien confessar per tal de poder rebre amb plenitud la gràcia del Jubileu.

Passades les 12, un cop finalitzada l’eucaristia, els pelegrins es van dirigir al Museu Bíblic Tarraconense, ubicat al carrer de les Coques, per visitar l’exposició «Sant Fructuós i el seu temps». Un cop feta la visita corresponent a les instal·lacions, el grup es va dividir, i aquells que van voler continuar fins a l’amfiteatre s’hi van dirigir a peu, mentre que els altres es van quedar a les dependències del Museu Bíblic.

A la tarda, i després d’un dinar comunitari, la comitiva de pelegrins va visitar Centcelles.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER