Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de maig de 2022
 
Notícies Notícies

SOLEMNITAT DE SANT FRUCTUÓS, BISBE DE TARRAGONA, I SANT AUGURI I SANT EULOGI


Prop de 400 persones han assistit aquest matí a la lectura de la Passio Fructuosi que s’ha dut a terme a l’amfiteatre de Tarragona. L’acte, i la seva pregària, ha estat presidit per l’arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Mons. Jaume Pujol Balcells. Mons. Pujol ha estat acompanyat per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, així com per alguns regidors del ple municipal tarragoní. A nivell religiós hi havia l’arquebisbe ortodox metropolita de París i per a l’Europa Occidental, Josif; l’arximandrita Makarios, de Corfú, Grècia, i el rector de la parròquia romanesa de Sant Fructuós i Sant Calinic, el pare Basile; també han estat presents a la cerimònia nombrosos preveres i diaques de la nostra arxidiòcesi.

Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic de Tarragona, ha fet una introducció històrica a la lectura de les Actes del martiri de sant Fructuós, sant Auguri i sant Eulogi. En acabar la lectura, Mn. Rafael Serra, delegat diocesà de litúrgia, ha explicat el sentit de realitzar aquest esdeveniment a l’amfiteatre de Tarragona. Cal recordar que avui fa 1.750 anys que els sants Fructuós, Eulogi i Auguri van ser cremats vius per ordre del governador Emilià.

Tot seguit, els fidels congregats han cantat Els goigs de sant Fructuós, dirigits per mossèn Miquel Barbarà, vicari general de l’arxidiòcesi.

Mons. Jaume Pujol ha convidat l’arquebisbe Josif a realitzar conjuntament la benedicció. El gest ecumènic ha estat qualificat de «molt bonic» pels fidels presents. L’arquebisbe de Tarragona ha explicat, durant la celebració, la seva visió de conjunt de l’Any Jubilar.

En acabar la celebració a l’amfiteatre, Mons. Pujol ha presidit una missa a la Catedral de Tarragona en la qual ha concelebrat amb el bisbe Pere Tena, auxiliar emèrit de Barcelona, i la gairebé totalitat dels preveres diocesans. Uns tres-cents fidels han seguit l’eucaristia.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER