Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

GRAN ÈXIT DE L’ESTRENA DE L’ORATORI ‘PAU I FRUCTUÓS’ A LA CATEDRAL DE TARRAGONA


«M’he emocionat i tot», li va dir a un conegut un dels més de 1.400 espectadors que el dissabte 24 de gener a la nit omplien la Catedral de Tarragona. La Catedral va acollir l’estrena a Tarragona de l’oratori Pau i Fructuós, amb música de Mons. Valentí Miserachs i lletra de Mn. Joan Roig. Va ser una nit que, sens dubte, restarà en la memòria de la ciutat de Tarragona.

Faltaven pocs minuts per les 9 de la nit, hora prevista per al començament de l’Oratori, i la cua per entrar a la Catedral ja arribava fins al carrer de les Coques. Va ser aleshores quan l’Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Mons. Julián Herranz, enviat especial del Sant Pare per als actes de clausura de l’Any Jubilar, va arribar a la Catedral acompanyat per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; per Mn. Joaquim Fortuny, membre de la missió pontifícia, així com pel bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova; el bisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, i l’arquebisbe Mons. Joan Martí i Alanís, bisbe emèrit d’Urgell. A l’interior del temple hi eren presents les autoritats del territori, amb les quals les autoritats eclesials van poder intercanviar uns breus mots abans de donar pas a la interpretació de l’Oratori. El primer a adreçar-se al públic present a l’acte va ser el Sr. Arquebisbe, que va donar pas a Mons. Valentí Miserachs, el qual va fer una breu presentació del que estava a punt de sonar.

Mons. Miserachs va dirigir amb mestria l’Orquestra del Conservatori de Vila-Seca; el Cor Ciutat de Tarragona; la Coral de la Universitat Rovira i Virgili i el Cor dels Amics de la Catedral de Tarragona; així com els set solistes: la soprano Alba Rosa Forasté, que va substituir la Marta Mathéu, que estava de baixa per malaltia; Mercè Obiol Lucas, mezzosoprano; els tenors Albert Deprius, Francesc Garrigosa i Josep Solé; el baríton Daniel Mas i el baix Josep Pieres. Tots ells van donar veu als personatges plasmats per la ploma de Mn. Joan Roig: l’apòstol Pau, el bisbe Fructuós i els seus dos diaques Auguri i Eulogi, santa Tecla, el governador Emilià, els àngels de l’Església de Tarragona i el cardenal Vidal i Barraquer. Van ser dos actes plens de gran música i d’excel·lents interpretacions durant poc menys de dues hores. Es fa difícil destacar un moment d’una vetllada que, com va avançar Mons. Jaume Pujol en les seves paraules inicials al públic present a la Catedral, va resultar «inoblidable»; però el que és segur és que tots recordaran el «Tàrraco immortal!», que va fer esclatar en una llarga ovació, abans i tot que finalitzés la interpretació dels músics, els més de 1.400 espectadors. L’emoció va ser tan destacada que Mons. Valentí Miserachs va brindar al públic una repetició de les quatre darreres estrofes, precedida pel so de les campanes de la Catedral tocant per al concert en directe.

En acabar la interpretació, el Sr. Arquebisbe va lliurar als autors de l’Oratori, així com als intèprets de l’obra, la medalla de l’Any Jubilar. A més, Mons. Jaume Pujol va nomenar Mons. Valentí Miserachs, en agraïment pel treball fet, canonge honorari de la Catedral, títol que Mons. Miserachs va acceptar emocionat. L’autor de la música de l’Oratori i director de l’Institut Pontifici de Música Sacra va regalar a Mons. Pujol, i a tota l’Església de Tarragona, la partitura de l’Obra, també agraït i emocionat.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER