Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   28 de març de 2024
 
Notícies Notícies

1750 ANIVERSARI DEL MARTIRI DE SANT FRUCTUÓS, BISBE DE TARRAGONA, I DELS SEUS DIAQUES SANT AUGURI I SANT EULOGI


Els deu bisbes de Catalunya, acompanyats per un gran nombre de preveres i diaques i de poble fidel han celebrat avui, a l´amfiteatre romà de Tarragona, el 1750 aniversari del martiri de Sant Fructuós, bisbe, i dels seus dos diaques, Sant Auguri i Sant Eulogi. Les Actes autèntiques del martiri, escaigut el divendres 21 de gener de l´any 259, sota els emperadors romans Valerià i Gal·liè, són les primeres de l´Església a Hispània.

La celebració eucarística, que ha estat presidida per l´arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, ha tingut lloc al matí, a la mateixa hora en que, segons les Actes, els tres sants eren cremats a la foguera. En acabar, els arquebisbes i bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya, que havien convocat els seus preveres i diaques a celebrar aquesta Jornada interdiocesana a Tarragona, els han dirigit un Missatge, en què, entre altres coses, els diuen: “Hem de reviure la gràcia de l´ordenació que vam rebre per la imposició de les mans dels successors dels Apòstols. Aquesta gràcia no la podem tenir esmorteïda dins nostre, l´hem de fer vibrar amb nou ardor, ens ha d´omplir de zel que ens porti, sense parar, a anunciar l´Evangeli de la vida, a repartir els dons que Déu ha posat a les nostres mans i a donar-ne testimoni decidit i convençut, com ho van fer Sant Pau i Sant Fructuós.” I afegeixen: “No ens cansem de donar testimoni de Crist en les diferents institucions, grups, àmbits i sectors de la nostra societat, amb una actitud positiva, ferma i esperançada. No ens deixem vèncer per les dificultats, oblits i incomprensions. Estiguem convençuts que mentre fem tot això estem fent un servei a les persones i al bé comú de la nostra societat, tant si ens ho reconeixen com si no. La nostra Església s´ha de trobar ben situada en una sana laïcitat positiva, amb un gran respecte a la justa llibertat religiosa de totes les persones i institucions religioses i amb un renovat impuls ecumènic, com ens ho demana el papa Benet XVI en aquest Any Paulí.”

L´Any Jubilar dedicat als sants màrtirs tarragonins serà clausurat el pròxim diumenge dia 25 de gener -sota la presidència de l´enviat extraordinari del Sant Pare, el cardenal Julián Herranz, president emèrit del Consell Pontifici per als Textos Legislatius-, amb una solemne Eucaristia, a la catedral de Tarragona, a les 17 h. A la vigília, al vespre, a la mateixa catedral, s´estrenarà l´oratori “Pau i Fructuós”, composat per Mons. Valentí Miserachs, director del Pontifici Institut de Música Sacra.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER