Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   22 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

CONCERT VETLLADA A LA CATEDRAL, AMB LA REPOSICIÓ DEL PONTIFICAL DE FLAMES


Malgrat un temps absolutament desapacible, amb calamarsada inclosa, el vespre del dia 9 de gener va ser testimoni de com un gran nombre de persones acudia la Catedral per assistir al concert vetllada amb la lectura de les Actes del martiri del bisbe Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi i l’execució de l’oratori Pontifical de Flames.

El Senyor Arquebisbe va presidir l’esdeveniment que va tenir com a protagonistes als solistes Alba Rosa Forasté, soprano; Marc Guerris i Josep Maria Gomis, tenors; Mn. Joaquim Fortuny, baríton; i Josep Ramon Tarragó, baix; acompanyats pels organistes Jordi Vergès i Mn. Miquel Castillejo i el cor i orquestra dels Amics de la Catedral. Els lectors van ser Rosalia Gras, Xavier Fortuny i Esteve Grasset. La direcció va anar a càrrec de Mn. Miquel Barbarà.

L’oratori Pontifical de Flames va ser estrenat l’any 1959, amb motiu de l’anterior Any Jubilar, i constitueix una de les grans aportacions d’autors de la nostra Arxidiòcesi a la música sacra. Aquest oratori, amb lletra de Mn. Miquel Melendres, i música de Mn. Francesc Tàpies va ser interpretat novament l’any 1992; per la qual cosa aquesta era la tercera ocasió que es sonava a la seu tarragonina i la primera vegada que molts dels assistents l’escoltaven en directe.

L’execució del concert va ser molt aplaudida pel públic. El Senyor Arquebisbe va lliurar la medalla de l’Any Jubilar a Mn. Barbarà, als solistes i als lectors com a record de l’esdeveniment. Una breu pregària i el cant dels “goigs” dels Sants Màrtirs va posar punt i final a la vetllada.

Cal destacar el fet emotiu, al començament de l’acte cultural, de la incorporació del cor a l’indret on havia de cantar la seva part de l’oratori mitjançant una processó de candeles, la tènue llum de les quals trencava la penombra de la Catedral. També convé recordar la presència de representants de l’Ajuntament i de la Diputació de Tarragona, els quals ocupaven llocs preferents, junt amb els familiars de Mn. Francesc Tàpies. 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER