Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

LA CATEDRAL DE TARRAGONA ACOLLIRÀ EL CONCERT VETLLADA AMB LECTURA DE LES ACTES I MÚSICA DE L’ORATORI PONTIFICAL DE FLAMES


Les instal·lacions de la Casa de l’Arquebisbat van acollir la roda de premsa del Concert Vetllada – amb música de l’Oratori Pontifical de Flames i lectura de les Actes del Martiri. Els autors de l’oratori són Mossèn Francesc Tàpies i Mossèn Miquel Melendres-, acte que es durà a terme el divendres, 9 de gener, a les 9 del vespre, a la Catedral de Tarragona i amb entrada lliure. Mossèn Miquel Barbarà, vicari general de l’Arxidiòcesi i director del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral; Hilari Alfaro, president de l’Associació d’Amics de la Catedral, acompanyats per Montserrat Amigò, secretària de la mateixa Associació, van donar els detalls de l’acte als mitjans presents a la roda de premsa.

El primer en prendre la paraula va ser el President, Hilari Alfaro qui va definir l’acte de demà com ‘una aportació molt important a Tarragona’. A més, i pel que respecta a l’Associació d’Amics de la Catedral, va assegurar que ‘aquest concert-vetllada és un pas més enllà en les activitats que l’associació porta a terme’. El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral seran els intèrprets del concert-vetllada.

Per la seva banda, Mossèn Miquel Barbarà, director del Cor i Orquestra, va donar els detalls del concert de demà. Mossèn Barbarà va manifestar que el ‘Pontifical és una de les grans obres musicals d’autors tarragonins’ i també va afegir que ‘ l’Oratori és una expressió poètica i musical del que diuen les Actes del martiri de sant Fructuós, sant Auguri i sant Eulogi’. Durant el concert s’intercalaran lectura dels fragments més importants de les Actes amb interpretacions dels fragments de l’oratori Pontifical de Flames. ‘La interpretació de l’Oratori’, segons Mossèn Miquel Barbarà, ‘ volem que sigui senzilla, familiar i pietosa, segurament molt propera a com el va concebre Mossèn Francesc Tàpies’. Del concert-vetllada del divendres, 9 de gener, en sortirà un pack audiovisual, que estarà a la disposició del gran públic, en el qual s’hi inclourà un dvd que recollirà el concert-vettlada i un cd, per aquells que vulguin escoltar sencer l’oratori Pontifical de Flames’.

Amb el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona, intervindran, com a solistes, la soprano Alba Rosa Forasté, el tenor Marc Guerris, el també tenor Josep M. Gomis, el baríton Mossèn Joaquim Fortuny i el baix Josep Ramon Tarragó; i com organistes, Jordi Vergés i Miquel Castillejo.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER