Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

EL POBLE GITANO PARTICIPA EN L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


La del divendres 2 de gener va ser una missa jubilar especial: gairebé un centenar de membres de la comunitat gitana de Tarragona i d’altres llocs, amb el seu president, Francesc Ferreres, al capdavant, van participar en la celebració de l’eucaristia que va presidir Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, amb el qual van concelebrar Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’arxidiòcesi, i Mn. Pere Dalmau, director del Secretariat del Poble Gitano, nou organisme de l’Arquebisbat de Tarragona. El Sr. Arquebisbe, durant la seva homilia a la capella major del Seminari, va definir el poble gitano com un poble «molt creient», al qual va convidar a tenir «confiança en Déu, en Jesucrist» i del qual va recordar al primer membre beatificat: el beat Ceferino Jiménez, de Barbastre, màrtir de la fe l’any 1936. A més, Mons. Pujol va recordar el papa Joan Pau II citant les paraules que aquest va dirigir al poble gitano en pelegrinatge a Roma: «El poble gitano és fill de Déu i pot fer molt de bé a l’Església.»

La participació d’aquest col·lectiu en l’Any Jubilar representa la primera actuació del nou Secretariat per a l’atenció pastoral als gitanos, un organisme que neix, segons paraules de Mn. Pere Dalmau, «per agermanar el col·lectiu gitano» i també, com va apuntar Francesc Ferreres, «per a tenir uns mitjans amb els quals poder estar amb el poble gitano, per al seu benestar social, moral i espiritual». Ferreres també va destacar l’impuls que Mons. Jaume Pujol havia donat a la creació d’aquest nou organisme.

En acabar la cerimònia, cadascun dels participants va recollir una bossa en la qual s’incloïa la Guia de l’Any Jubilar, així com les indicacions per a fer el recorregut jubilar per a rebre la gràcia del Jubileu. Després, el grup es va desplaçar fins a la Catedral, on van visitar la capella de Sant Fructuós seguint les explicacions de Mn. Pere Dalmau, i va acabar la seva jornada fent-se una fotografia de familía, amb el Sr. Arquebisbe, a les escales de la Catedral.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER