Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   19 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

PROP DE 300 PELEGRINS PRENEN PART EN L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


El diumenge dia 13 de desembre, un total de 280 pelegrins, de quatre grups diferents, van prendre part en l’Any Jubilar de Sant Fructuós.

La jornada, per als 50 membres de l’Associació de Pares d’Alumnes del Col·legi Cardenal Espinola, va començar a les 10 del matí quan van ser rebuts a les instal·lacions del Seminari. Mitja hora després van visitar, encara al Seminari, la capella major i la de Sant Pau. A les 11 en punt el grup va assistir a la missa jubilar que va presidir Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, amb el qual van concelebrar els rectors de les parròquies presents. En acabar la cerimònia el grup es va desplaçar fins al pretori, i, després, a l’amfiteatre, escenari, aquest darrer, del martiri que van viure, ara fa 1.750 anys, el primer bisbe conegut de Tarragona, Fructuós, i els seus dos diaques, Auguri i Eulogi. Van tancar la seva jornada jubilar amb un dinar en família.

Aquest grup de pelegrins va compartir jornada amb els 100 feligresos de la Parròquia de Sant Pere Apòstol del Serrallo de Tarragona, que van començar a les 10 del matí, quan van ser rebuts a les instal·lacions del Seminari. A les 11 van prendre part en la missa jubilar, en la qual el Sr. Arquebisbe va administrar el sagrament de la confirmació a un grup de joves d’aquesta Parròquia de la ciutat, i, al final, el grup de joves recent confirmats es van fer una fotografia amb el Sr. Arquebisbe i amb el rector, Mn. Joaquim Gras, al peu de l’altar major de la Catedral, com a record de la jornada. En finalitzar la cerimònia, van visitar la Catedral, es van desplaçar fins a la capella de Sant Pau, al Seminari, i van posar punt i final al seu dia jubilar amb un dinar en família.

Un altre grup molt nombrós va ser el format pels 100 membres del Patronat Foc Nou, especialment destacats el diumenge 14 de desembre, ja que van ser els encarregats de fer la representació dels Retaules Vivents al claustre de la Catedral de Tarragona, a 2/4 d’1. Però a banda d’aquest acte destacat, els pelegrins del Patronat van començar la jornada, segons el seu programa, a les 9 del matí, a l’amfiteatre, on van fer lectura de les Actes. A les 11 van assistir a la missa jubilar i van tancar la seva jornada, després d’un dinar en família, coneixent la capella de Sant Pau que hi ha al Seminari.

30 membres d’Unió Democràtica de Catalunya també es van lligar el mocador de pelegrí al coll disposats a recollir el testimoni que, ara fa 1.750 anys, van deixar Fructuós i els seus dos diaques, Auguri i Eulogi, amb el seu martiri. La seva jornada jubilar va incloure l’assistència a la missa jubilar de les 11 del matí; un recorregut per la Catedral de la mà d’Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic, que els va introduir en la història de la capella de Sant Fructuós; la visita a la capella de Sant Pau, al Seminari, i un dinar en família per cloure el seu dia.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER