Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   19 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

GRAN ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘D’ORIENT A OCCIDENT. EL CULTE DE SANT FRUCTUÓS DE TARRAGONA AL MÓN’


El paraninf del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va acollir, el dimarts 16 de desembre, la presentació del llibre ‘D’Orient a Occident: El culte de sant Fructuós de Tarragona al món’. L’acte va comptar amb les intervencions de Francesc Xavier Grau, rector de la URV; Andreu Muñoz, president de l’Associació Cultural Sant Fructuós (ACSF) i Francesc Xavier Rius, vicepresident de l’ACSF, i coordinadors del projecte; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Josep Félix Ballesteros, alcalde de Tarragona; i Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

L’esmentada publicació – editada i coordinada per l’ACSF i patrocinada per l’Arquebisbat, la Diputació, i l’Ajuntament de Tarragona- ha estat editada en català, castellà i anglès. El llibre recull 57 llocs de culte de Sant Fructuós escampats per tot el món i que es distribueixen per les següents àrees geogràfiques: Espanya, França, Itàlia, Cuba i Uruguai. Són un total de 226 pàgines que contemplen la història, l’art i l’etnografia d’aquests llocs de culte acompanyats per fotografies a tot color.

El primer en prendre la paraula, davant el públic que omplia el paraninf —cal dir que en lloc preferent hi havia Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’Arxidiòcesi, i la Sra. Rosa Rosell, tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni Històric i Ensenyament— , va ser el Rector Magnífic, Dr. Francesc Xavier Grau. La màxima autoritat de la Universitat Rovira i Virgili va agrair la colaboració que manté l’institució educativa amb l’Arquebisbat i va presentar a la resta de ponents. El primer en fer ús de la paraulava ser Francesc Xavier Rius, vicepresident de l’ACSF, qui va explicar la metodologia de treball que havien dut a terme per a la preparació del llibre i va agrair als voluntaris participants en l’edició, la seva contribució.

Acte seguit, va ser Andreu Muñoz el qui va oferir als presents una síntesis històrica del culte a Sant Fructuós. Muñoz va donar als periodistes presents uns quants titulars fets: ‘el llibre obrirà les portes per entendre l’autèntica dimensió del martiri de l’il·lustre ciutadà de Tarragona, Fructuós’ o ‘aquesta publicació neix amb una vocació d’implementació’.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va voler fer un incís important, i va recordar que ‘D’Orient a Occident. El culte de Sant Fructuós de Tarragona al món’ pot servir per establir vincles entre Tarragona, i la Costa Daurada, amb tots els indrets que comparteixen devoció pel primer bisbe conegut de Tarragona.

L’alcalde de la ciutat va manifestar que ‘Tarragona se n’orgulleix de ser la seu dels tres màrtirs’.
En una intervenció molt sentida, Mons. Pujol va comentar que ‘l’aparició d’aquest llibre enriqueix el patrimoni cultural, artístic i espiritual de Tarragona’. El Senyor. Arquebisbe, en la mateixa línea, també va apuntar que ‘ l’Any Jubilar obre un camí per redimensionar el patrimoni de la ciutat’ i, a més, va voler agrair a l’ajuntament i a la Diputació ‘l’ajuda rebuda per a l’elaboració del llibre’. Mons. Jaume Pujol va cloure la seva intervenció desitjant un molt Bon Nadal a tots els presents.

En finalitzar l’acte, el públic assistent va poder adquirir el llibre que ja es troba a la venta en les llibreries de Tarragona.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER