Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

TARRAGONA ACOLLIRÀ LA XXIII TROBADA-PELEGRINATGE DELS DIAQUES PERMANENTS DE LES DIÒCESIS ESPANYOLES


Els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre Tarragona es transformarà en la seu estatal dels diaques permanents de les diferents diòcesis espanyoles pel fet d’acollir la XXIII Trobada-Pelegrinatge que fan des del 1985 i que, enguany, arriba fins a la capital del Tarragonès amb motiu de l’Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques.
Per a donar més detalls d’aquesta trobada i, de passada, apropar la figura del diaca a la gent, Mn. Estanis Figuerola, director del Secretariat per al diaconat permanent, i Mn. Josep Manel González, membre de la comissió permanent del mateix secretariat, van oferir, el dimecres 3 de desembre, una roda de premsa a les instal·lacions de la casa de l’Arquebisbat.
Mn. Figuerola va ser el primer a prendre la paraula, i va comentar que, per a aquesta trobada, la segona que es fa en territori català —l’anterior la va acollir Barcelona «ara fa 16 o 18 anys»— s’esperen un total de 145 persones —«una xifra molt elevada», segons van confirmar tant Mn. Figuerola com Mn. González—, dividides en 75 diaques provinents de 25 de les 70 diòcesis que hi ha al territori espanyol, 10 o 12 candidats al diaconat, i la resta, esposes, fills, germans i germanes dels diaques. Precisament aquest punt va ser un dels que més va atraure l’atenció dels mitjans presents, ja que, segons Mn. González, «la figura del diaca és poc coneguda» i volen que aquesta trobada «serveixi per apropar-la a la gent i, si pogués ser, augmentar-ne les vocacions». De diaques permanents n’hi ha de cèlibes i de casats. En tota la tradició del diaconant es poden ordenar homes casats, però un cop ordenats diaques ja no es poden casar.
La iniciativa que la ciutat de Tarragona, amb motiu de l’Any Jubilar, acollís l’encontre, i el principal impulsor ha estat Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona.
Un dels principals actes de la trobada es durà a terme el dissabte 6 de desembre a dos quarts de deu del matí, a l’arena de l’amfiteatre. Trepitjant el mateix escenari on el primer bisbe conegut de Tarragona i els seus dos diaques van oferir el seu sacrifici, els diaques participants en la trobada, presidits per Mons. Pujol, Mons. Josep Vilaplana, membre de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe de Huelva, i Mons. Bernardo Álvarez, bisbe de Tenerife, llegiran les actes del martiri dels sants tarragonins. Aquest acte, obert a tothom qui hi volgui assistir, vol representar la unió del poble de Déu, des dels bisbes fins al darrer acabat de batejar. En processó aniran a la Catedral i participaran en la missa Jubilar, presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona. Amb una agenda molt completa per als tres dies, destaquen també la visita que faran el diumenge al matí al monestir de Santa Maria de Poblet i a la tarda al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. A més a més, tenen previstes tres conferències.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER