Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   20 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA I LA DIPUTACIÓ SIGNEN UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ EN MOTIU DE L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS


Des de l’inici de l’Any Jubilar de Sant Fructuós, bisbe, i Sant Auguri i Sant Eulogi, diaques, són moltes les iniciatives dutes a terme per l’Arquebisbat de Tarragona que han comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona. Aquesta corporació ha destacat sempre per impulsar totes aquelles iniciatives que contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de la demarcació.

Aquesta entesa cordial i productiva entre l’ens supracomarcal i l’Arquebisbat de Tarragona es va materialitzar el divendres 31 d’octubre amb la signatura del Conveni de l’Any Jubilar que van dur fer el Sr. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, i Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona. Mitjançant aquest acord, la Corporació destina 60.000 euros per tal de fer front a les despeses de la celebració de l’Any Jubilar, així com ofereix la col·laboració en el disseny per generar l’estratègia de màrqueting i la posterior campanya de difusió i posicionament de l’Any Jubilar en els circuits turístics, i, alhora, la col·laboració per a determinar les línies que afavoreixin possibles rutes turístiques religioses de les comarques tarragonines, com definir quins productes i articles de la demarcació poden afavorir la promoció de l’esdeveniment. En acabar la signatura, el Sr. Poblet va expressar, en un breu parlament, la voluntat de donar suport a la conservació del patrimoni de l’Església, que per part de la Diputació fa referència a la major part de l’arxidiòcesi de Tarragona i de la diòcesi de Tortosa. Mons. Pujol, per la seva banda, es va mostrar molt agraït per l’ajuda rebuda i va recordar que en l’agenda de l’Any Jubilar encara hi ha pendents actes molt importants.

A l’acte de signatura del conveni hi van ser presents, per part eclesial, a més del Sr. Arquebisbe, Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’arxidiòcesi, i Mn. Joaquim Claver, secretari general de l’arquebisbat i canceller. Pel que fa a la delegació de la Diputació de Tarragona, el Sr. Josep Poblet encapçalava una comitiva de diputats de l’ens. Aquesta comitiva va poder conèixer, abans de procedir a la signatura del Conveni, de la mà del Sr. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic i arqueòleg, l’estat de les excavacions arqueològiques que es fan a la Catedral de Tarragona. El Sr. Muñoz va mostrar als presents els tresors arqueològics que acull la Catedral, i va acabar el seu recorregut amb la visita a la capella de Sant Fructuós i a la cripta on hi ha enterrat, entre d’altres, el cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer. Alguns dels presents van manifestar la seva satisfacció per haver pogut conèixer un espai que no havien visitat mai.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER