Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   27 de abril de 2024
 
Notícies Notícies

L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS FARÀ MEMÒRIA, A LA CATEDRAL DE TARRAGONA, DE TOTS ELS SANTS I BEATS DE L’ARXIDIÒCESI


El diumenge 26 d’octubre Tarragona es prepara per a viure un dia molt especial: la jornada jubilar diocesana. La trobada consisteix en una celebració de l’eucaristia en què es farà memòria dels sants i beats invocats a la nostra arxidiòcesi.
Els detalls d’aquesta trobada els van presentar, en roda de premsa, el dimecres 22 d’octubre, a les instal·lacions de la casa de l’Arquebisbat, el Sr. Arquebisbe i Mn. Miquel Barbarà, vicari general. El prelat va ser el primer a prendre la paraula, i va explicar, a la representació dels mitjans de comunicació presents a l’acte, que «amb aquesta activitat, dins el marc de la celebració de l’Any Jubilar, volem aconseguir que tots els cristians s’hi sentin representats».

La gènesi d’aquest acte es troba en un viatge que, fa un parell d’anys, va realitzar Mn. Barbarà a la ciutat d’Avinyó, agermanada amb Tarragona. «Ens havien convidat a la “festa de la sentedat’’, va explicar, «i vam quedar molt contents en veure l’entusiasme que aquella jornada despertava entre els presents.»

Mn. Barbarà va ser, també, l’encarregat de donar els detalls sobre el transcurs d’aquesta particular jornada jubilar: «De 4 a 5 de la tarda, al claustre de la Catedral, es reuniran les parròquies participants per tal d’organitzar-se en processó. A les 5, entraran a la Catedral. La processó estarà presidida pel Sr. Arquebisbe, que anirà acompanyat dels concelebrants. Acte seguit, entraran les parròquies, que aniran darrere d’una creu molt especial: es tracta d’una creu que va fer Mn. Jeroni Fàbregas, de Vilabella, el darrer capellà assassinat l’any 1939. Precedint les parròquies hi aniran 12 nois i noies, vestits de blanc i amb palmes, i un diaca que portarà la paraula de Déu, envoltat de quatre torxes que simbolitzen els quatre evangelistes.»

Mn. Miquel va aprofitar, també, per destacar tres dels actes que s’esdevindran properament, dins la nodrida agenda de l’Any Jubilar: la missa en ritu hispànic que es farà el proper 30 d’octubre a les 8 del vespre —el ritu hispànic és el que s’emprava en el primer mil·leni—; la missa en ritu bizantino-ucraïnès, el 7 de desembre a les 6 de la tarda, a la qual es convida els immigrants de l’Europa de l’Est, i la missa en la festa de la Mare de Déu de Guadalupe, el 12 de desembre, a les 8 del vespre, que està despertant molt d’interès entre el col·lectiu d’immigrants llatinoamericans del territori.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER