Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   29 de març de 2024
 
Notícies Notícies

LES MISSES JUBILARS DEL CAP DE SETMANA ESDEVENEN UN FENOMEN DE MASSES


Aplegar més de mil persones en una celebració litúrgica a la Catedral abans estava reservat a ocasions més o menys assenyalades. Ara, ja és una cosa habitual a les misses jubilars del dissabte i del diumenge, on, com a mínim, es contabilitza un miler llarg de persones.

Aquestes misses, a causa dels mocadors de coll dels pelegrins, tenen un caire festiu i multicolor. El dia 19 d’octubre, per exemple, es veien barrejats el vermell dels pelegrins que formaven l’expedició del Gogistes catalans i dels pares i mares dels alumnes dels col·legis Aura i Turó, amb el blau de les senyores i acomopanyants de la congregació de la Soledat, amb el verd de les pelegrines de l’Associació de vidues de Barcelona; això, sense contar els nombrosos pelegrins individuals que, amb els “foulards” també blaus, vermells i verds, no es podien ubicar en cap grup concret malgrat la coincidència de colors. I no oblidem les nombroses persones que venen a gaudir del do del Jubileu, però no passen per l’Oficina del Pelegrí.

Aquestes notes de color es poden veure per tota la ciutat: al Pla de la Seu, escoltant les explicacions dels guies; a la capella de Sant Pau, venerant la imatge de l’apòstol que va portar la fe cristiana a casa nostra; al Pretori, seguint l’itinerari dels Sants Màrtirs tarragonins; o, a l’Amfiteatre, pregant i emocionant-se escoltant la lectura de les Actes martirials.

La Catedral és cada dia un esclat de joia i de fe que s’accentúa els caps de setmana. El del dia 19 va coincidir amb el Diumenge Mundial per a la Propagació de la Fe, el popular Domund, i el Senyor Arquebisbe, en la seva homilia, va aprofitar per demanar a Déu que a Tarragona floreixin les vocacions, fins i tot les missioneres. En un altre moment, va recordar que l’Any Jubilar contempla també l’atenció als més pobres i marginats i va encoratjar tothom que ajudin els Projectes Socials endegats: el manteniment de la Casa d’acollida “Sant Auguri”, destinada a atendre els transeünts i sense sostre; la posada en marxa dels projectes ideats pels missioners diocesans a Rwanda i al Congo; i el suport als cristians de Terra Santa. Igualment va demanar pregar per les comunitats cristianes que ara mateix pateixen persecució a causa de la seva fe.

Cal dir que aquestes eucaristies es caracteritzen per ser molt participades, a la qual cosa contribueix el cor dels diumenges dels Amics de la Catedral, que dirigeix habitualment Mn. Miquel Barbarà, i que té cura de sostenir el cant de l’assemblea. Fenómen



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER