Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   21 de febrer de 2020
 
Notícies Notícies

ELS PELEGRINS RUSSOS DE L’ANY JUBILAR DE SANT FRUCTUÓS, MOLT SATISFETS PER LA REBUDA DE TARRAGONA


L’Any Jubilar de Sant Fructuós va acomiadar el mes de setembre amb la visita d’uns pelegrins vinguts de molt lluny: una representació de l’arxiprestat de la Mare de Déu de Moscou.

Els trenta pelegrins van posar punt i final a deu dies de pelegrinatge arreu d’Europa amb la seva visita a Tarragona. La intenció de conèixer Tarragona era poder recollir el testimoni que, ara fa 1.750 anys, els màrtirs tarragonins —Fructuós, Auguri i Eulogi— van mostrar amb el seu compromís. La figura de sant Fructuós és representativa tant per als ortodoxos —majoritaris a Rússia— com per als cristians. Tal i com va apuntar l’organitzadora del grup, entre els visitants russos hi havia molts matrimonis mixtos —formats per ortodoxos i cristians.
El programa de la visita dels pelegrins moscovites va incloure la participació en la missa jubilar, presidida per Mn. Miquel Barbarà, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona, a les 12 del migdia a la capella de Sant Fructuós de la Catedral de Tarragona. Mn. Barbarà va desitjar, en un discurs escrit en rus que va ser molt ben rebut pels presents, que «la gràcia dels tres màrtirs tarragonins acompanyi els pelegrins sempre».

Després de la missa, els membres de l’arxiprestat de la Mare de Déu de Moscou van visitar la Catedral i es van desplaçar a la capella de Sant Pau, al Seminari. Posteriorment van celebrar un dinar en família al menjador del Seminari. A la tarda, abans de tornar a Moscou, van conèixer l’amfiteatre, escenari del martiri del sants tarragonins.


Descarregar arxiu


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER