Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
   Itinerari
   Llocs
linia blanca
Projectes jubilars
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   27 de abril de 2024
 
Els llocs jubilars Els llocs jubilars

NECROPOLIS


Àrea funerària del Francolí

En aquesta àrea van ser enterrats els sants màrtirs per la comunitat cristiana de Tàrraco. L’espai va adquirir un especial interès per a l’Església local, i els fidels van mostrar un gran interès per cercar la proximitat amb les relíquies dels màrtirs (tumulatio ad sanctos o martyres).

Ja a finals del segle IV o inicis del segle V es va construir una gran basílica amb baptisteri per a venerar les relíquies dels màrtirs. Alguns investigadors pensen que aquesta basílica podria haver estat el primer complex episcopal de la ciutat. També al segle V, a uns 200 metres d’aquella, es va bastir un nou conjunt basilical que imitava l’estructura arquitectònica de Sant Pere del Vaticà, erigida per l’emperador Constantí. Cal pensar, doncs, que tota aquesta àrea va tenir una extraordinària importància per a l’Església de Tarragona generada com a conseqüència del culte martirial dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi.

«Fins a Emilià, que els havia condemnat, es mostrà Fructuós amb els seus diaques, vestits amb les vestidures de la divina promesa; i l’increpà i li féu veure que no li havia servit de res creure vanament que un cop despullats del cos restarien per sempre a la terra, quan ara els contemplava gloriosos» (Passio Fructuosi, 7).



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER